Српска кућа пива је породична пивница која продаје искључиво занатска / крафт пива, точена и флаширана, произведена у Србији. Поред пива других занатских пивара, имамо и своје пиво Мала Барка, и још неколико врста занатског пива.

 

Како је све почело?

Српска кућа пива је посао око кога је окупљена трећа генерација наше породице.

Након неколико година бављења угоститељством, дошли смо на идеју да точимо искључиво домаћа пива, јер смо желели смо да подржимо домаће произвођаче, па је наш локал прерастао у Српску кућу пива.

У почетку смо служили и индустијска и занатска домаћа пива, међутим, убрзо смо се заљубили у концепт и квалитет занатска пива чији је повратак на српску сцену тада био у самом зачетку и решили да у понуду наше пивнице уврстимо искључиво точена и флаширана домаћа занатска / крафт пива.

Концепт који негујемо живи у Српској кући пива и даље, захваљујући томе што су га и наши корисници препознали и подржали.

Наша понуда занатских пива

У понуди имамо:
• точена занатска пива,
• флаширана занатска пива,
• точено пиво за понети у брендираним флашама од 1л.

На точилицама увек имамо 20 врста занатских пива. Нека пива су увек у понуди, али се понуда повремено и мења јер је производња занатских пива орјентисана пре свега на квалитет, а количине су променљиве и ограничене. Сарађујемо са око десетак реномираних занатских пивара.

Пиво за понети (у флашама од 1л) точимо у локалу на лицу места у брендираним флашама Српске куће пива са Пегаз точилица. Сам процес пуњенја се одвија на најмодернији технолошки начин којим се чува свежина и квалитет пива какав имају и у танку.

Желимо да упознамо потрошаче са занатским пивима

Прича о томе шта су занатска пива, како се поизводе и где се све производе у Србоји је омиљена прича коју радо причамо нашим новим гостима, а они је онда шире и даље препричавају када се увере у квалитет занатског пива.

Уколико гост није имао искуства са занатским пивима покушавамо му помогнемо да изабере занатско пиво по свом укусу кроз питања:

– Да ли више волите светло или тамно пиво?
– Слађа или горча пива?
– Питкије или јачег укуса?
– Добро расхлађено или мало топлије?

Неко бира пиво на бази простора са кога потиче, неко због имена пива, неко због укуса. Најчешће се починје са блажим светлим пивима, а онда се прелази на тамна и горча.

Где се налазимо

Српска кућа пива се после локала на Врачару (поред Београдског драмског позоришта) и Новом Београду (поред Студенстког града) преселила на Нови Београд, на адресу:

• Антифашистичке борбе 33, блок 22, надомак Арене

Отворени смо од понедељка до суботе 08-24ч, недељом 09-24ч.

Свратите, код нас је пивски провод!

Живели!