Српска кућа пива је породична пивница која продаје искључиво занатска / крафт пива, точена и флаширана, произведена у Србији. Поред пива других занатских пивара, имамо и своје занатско пиво Мала Барка које не само да је произведено у Србији већ је направљено од искључиво домаћих сировина.

 

Како је све почело?

Српска кућа пива је посао око кога је окупљена трећа генерација наше породице.

Након неколико година бављења угоститељством, дошли смо на идеју да точимо искључиво домаћа пива, јер смо желели смо да подржимо домаће произвођаче, па је наш локал прерастао у Српску кућу пива.

У почетку смо служили и индустијска и занатска домаћа пива, међутим, убрзо смо се заљубили у концепт и квалитет занатска пива чији је повратак на српску сцену тада био у самом зачетку и решили да у понуду наше пивнице уврстимо искључиво точена и флаширана домаћа занатска / крафт пива.

Концепт који негујемо живи у Српској кући пива и даље, захваљујући томе што су га и наши корисници препознали и подржали.

Наша понуда занатских пива

У понуди имамо:
• точена занатска пива,
• флаширана занатска пива,
• точено пиво за понети у брендираним флашама од 1л.

Такође, по договору, вршимо и доставу занатског / крафт пива на жељену адресу.

На точилицама увек имамо 20 врста занатских пива. Нека пива су увек у понуди, али се понуда повремено и мења јер је производња занатских пива орјентисана пре свега на квалитет, а количине су променљиве и ограничене.

Сарађујемо са око десетак занатских пивара међу којима су: Догма, Кабинет, Салто, Трон, Врана, Хог, Корс, Гвинт, Дрозли  чија пива смо уврстили у нашу понуду пива.

Осим точених имамо у понуди и флаширана занатска пива у флашицама од 0,33л као и опцију пива за понети у флашама од 1л.

Пиво за понети точимо у локалу на лицу места у брендираним флашама Српске куће пива са Пегаз точилица. Сам процес пуњенја се одвија на најмодернији технолошки начин којим се чува свежина и квалитет пива какав имају и у танку.

Прочитајте више о нашој понуди пива за понети и поступку точења пива којим се чува квалтет пива.

Желимо да упознамо потрошаче са занатским пивима

Прича о томе шта су занатска пива, како се поизводе и где се све производе у Србоји је омиљена прича коју радо причамо нашим новим гостима, а они је онда шире и даље препричавају када се увере у квалитет занатског пива.

Уколико гост није имао искуства са занатским пивима покушавамо му помогнемо да изабере занатско пиво по свом укусу кроз питања:

– Да ли више волите светло или тамно пиво?
– Слађа или горча пива?
– Питкије или јачег укуса?
– Добро расхлађено или мало топлије?

Неко бира пиво на бази простора са кога потиче, неко због имена пива, неко због укуса. Најчешће се починје са блажим светлим пивима, а онда се прелази на тамна и горча.

Погледајте нашу актуелну понуду занатског пива.

Цене пива у Српској кући пива

Због самог процеса производње коме је приоритет квалтет, производња занатских пива је скупља у односу на индустијска пива, па самим тим је и продајна цене крафт пива виша.

Ипак кроз људску историју се увек настојало да пиво није скупо, зато смо и ми у Српској кући пива формирали цене тако да буду што приступачније, како би омогућили што већем броју љубитеља пива да проба занатска пива.

Распон цена занатских /крафт пива у Српској кући пива је од 230-330 дин за 0.5 л точеног пива.

Прочитајте више о томе шта су занатска/ крафт пива и о свим предностима ових пива у односу на индустријска пива.

Где се налазимо

Српска кућа пива се после локала на Врачару (поред Београдског драмског позоришта) и Новом Београду (поред Студенстког града) преселила на Нови Београд, на адресу:
• Антифашистичке борбе 33, надомак Арене, поред ресторана „Новак“ – Новака Ђоковића.

Отворени смо сваког дана од 08-24ч.

Свратите, код нас је пивски провод!

Живели!